29 oktober 2021, aktuellt, artiklar

Annette Bengtsson ny direktör för stiftelsen

annette bengtsson

Annette Bengtsson, 52 år, är ny direktör för stiftelsen efter Christine Wallmark som går i pension den 1 februari. Annette kommer senast från Danderyds kommun där hon har arbetat som verksamhetschef för två mindre särskilda boenden. Hon tillträder som direktör den 1 januari 2022.

Hur känns det?

– Det känns spännande, och utvecklande för min del eftersom jag byter bransch. Det blir väldigt mycket nytt för mig vilket känns roligt.

Vad är det du tycker ska bli särskilt spännande med din nya tjänst?

– Det är att komma tillbaka till de äldre. Att möta människor, skapa och utveckla gemenskapen. Som tidigare verksamhetschef var jag ofta helt fast vid datorn.

Vad har du arbetat med tidigare?

– Jag utbildade mig till sjuksköterska och var klar 1995. Efter bara några år blev jag erbjuden att arbeta som biträdande verksamhetschef på ett äldreboende. De senaste 16 åren har jag arbetat som verksamhetschef och varit med om att starta upp särskilda boenden från grunden. Jag har ansvarat för allt från fastighet och drift till att rekrytera och skapa grupper och team. Jag har under hela min karriär varit verksam inom geriatriken på något sätt.

Vad är din bild av stiftelsens verksamhet idag?

– Jag kände faktiskt inte till den innan. Det jag gillar är det här alternativet, att man bor hemma men ändå är del av en gemenskap. Man blir inte ensam, det finns hela tiden en möjlighet att träffa andra. Verksamheten känns rätt så unik, vi har i alla fall inte något liknande i norra Stockholm där jag bor.

Vad vill du åstadkomma i din roll som direktör?

– Christine har ju gjort ett fantastiskt jobb och jag kommer att utgå från vad hon har åstadkommit. Att lyssna in är viktigt, särskilt nu när jag börjar. Det kommer en ny generation av hyresgäster som ställer delvis andra krav på exempelvis det digitala. Vi behöver vara uppdaterade och se till att hänga med i utvecklingen i stort.

Du själv som person med tre ord?

– Glad, omtänksam, lugn… kanske inte alltid inombords men sägs göra det intrycket.

Annars gillar jag att träna och vara ute mycket, paddla kajak, åka skidor – både längd och utför. Jag är gift och bor i Åkersberga och har två utflugna barn.

Välkommen Annette!


Tillbaka till Bloggen