26 februari 2021, aktuellt, artiklar

En plats för fika, samtal och terapi 

ovanligt café

Caroline Edgren och Sofia Priander i caféet vid Rödabergsgatan.

Vad sägs om kombinationen fika och taktil massage? Ja, det är möjligt att få på Livingroom café & connection som hyr lokal av stiftelsen i vasastan.
– Vi tror att vi har en del att erbjuda stiftelsens äldre hyresgäster, säger Caroline Edgren, en av caféets grundare.

I hörnet av Torsgatan/Rödabergsgatan, i stiftelsens fastighet, huserar ett ovanligt café. Här kan du dricka specialimporterat kaffe, äta rödbetssoppa och samtidigt få dig en pratstund med terapeut eller coach. Eller få massage. Eller delta i en dansklass.

För en förstagångsbesökare kan det ta lite tid att orientera sig i det breda utbudet.
– Vi brukar säga att det här är caféet med coachning på menyn. I caféets nätverk ingår cirka femton personer med olika inriktning, alltifrån terapeuter av olika slag till coacher och en kaffeexpert, berättar Caroline Edgren.

Ingen vidare tajming

Caroline Edgren  och hennes kollega Ylva-Li Arnestål startade Livingroom café för drygt ett år sen. De hade minst sagt otur med tajmingen, för då började också coronapandemin rulla in över världen.

– Ja, det har ju varit en utmaning för oss som driver en verksamhet som bygger på att man träffas. Vi försöker göra det vi kan online men det är ju inte riktigt samma sak.

Men caféet har ändå sina besökare. Många lockas av att det är en lite annorlunda mötesplats med hälsoinriktning; caféets kök är i grunden är veganskt.
– Fast vår kock är rätt så tillåtande. Hon lagar rätter med många roliga smaker och texturer. Ambitionen är att besökaren ska gå härifrån med en upplevelse, säger Caroline

Brinner för personlig utveckling

Hållbarhet, välmående och personlig utveckling är det ägarna och alla i nätverket brinner för. Det genomsyrar hela stället, i atmosfär såväl som utbud och bemötande.

En och annan av stiftelsens hyresgäster har besökt caféet. Caroline vill gärna se att fler hittar hit och kan varmt rekommendera caféets lunchsoppor.
– Våra soppor är väldigt uppskattade. Jag tror att stiftelsens hyresgäster skulle älska dem, exempelvis vår rödbetssoppa eller linssoppa. Vi har så klart också bakverk också, kladdkakor, muffins, chokladbollar.

Allt går att ta med hem. Caroline kan också tänka sig att hjälpa till med hemleverans om flera hyresgäster beställer samtidigt. Till ett förmånligt pris dessutom för caféets alla grannar.

Och vill man sitta här så går det dessutom bra att fika i ett eget bokat rum, med plats för 2-4 personer. Ett tips för ett litet sällskap som vill umgås ute på ett mer coronasäkert sätt.


Tillbaka till Bloggen