17 september 2021, Okategoriserade

Vem är det som syns på 200-kronor sedeln?

Gunnel Gahmberg gissar rätt på en viss fransk filosof.

I veckan samlades hyresgäster i stiftelsens trädgårdar för att umgås och gå en tipspromenad. En aktivitet som uppskattades av många.

Vem var det som uttryckte: ”jag tänker, alltså finns jag”? Det var en av frågorna som hyresgäster skulle besvara under en liten tipspromenad i stiftelsen trädgårdar.

Den lättsamma aktiviteten innebar förutom nöjet att tävla i bred allmänbildning och samtidskunskap också en möjlighet att umgås med grannar – något som många inte har kunnat göra så mycket under pandemin.

– Roligt att stiftelsen ordna detta, man har ju verkligen inte varit så bortskämd med aktiviteter på sistone. Jag hoppas att det blir fler nu när folk är vaccinerade och pandemin börjar lägga sig, säger Yngve Erlandsson.

Yngve Erlandsson och Siv Skoglöf ställer sig frågande.

Säker på koltrasten

Gunnel Gahmberg är ute går på sin tipsrunda i Vasastan. Hon stannar till vid en fråga som handla om vilken världsrekord-höjd Armand Duplantis tog i stavhopp.

– Var det inte 6.17, jag tycker att jag har läst det… säger hon, och kryssar för.

Det är skojigt det här, tycker hon. En trevlig aktivitet med lite umgänge. Men vissa frågor ger henne huvudbry.

– Att koltrasten är Sveriges nationalfågel är jag rätt säker på men vem är det som syns på 200-kronor sedeln? Astrid Lindgren, Selma Lagerlöf eller Ingemar Bergman? Knepigt, jag har ju inte använt sedlar på flera år… Jag kanske ska chansa på Astrid?

Hon tvekar också över vem arkitekten är bakom stiftelsens hus i Vasastan. Frågorna tycktes hålla en lagom svår nivå. Det var ingen som hade alla tio rätt vare sig i Vasastan eller på Kungsholmen dagen efter.

I Vasastan hade tre hyresgäster sju rätt. Vinnaren, Anita Henriksson, utsågs genom att hon hade gissat bäst på antal kulor i en burk.
Vinnaren på Kungsholmen blev Carin Rasa som ensam fick hela nio rätt.

Tipsrunda på Kungsholmen. Hyresgästerna här funderar över vem som pryder 200-kronor sedelns framsida.

Anita Henriksson, i mitten, vann förstapris i Vasastan, och valde en bok om stadsvandringar.

Lottie Nilsson, i mitten, vann andrapris i Vasastan. Hon valde Olle Wästbergs senaste bok.

 

 


Tillbaka till Bloggen