15 juni 2020, aktivitet, händelse

”Viktigt att hålla kontakten i dessa tider”

Ove Östlund uppskattar träffen mycket och säger att det är viktigt att kunna hålla kontakten med grannarna i dessa tider.

Hyregästerna på Kungsholmen längtade efter att grilla på gården. Rolf och Birgitta Angebrant tänkte att det kunde vara dags på nationaldagen. Men då kom regnet.

Rolf och Birgitta Angebrant brukar anordna grilltillställningar på gården på Kungsholmen men coronapandemin fick dem att backa i år. Men bara ett tag, skulle det visa sig.

– Folk har varit på oss och frågat om vi inte kan grilla, men vi har hela tiden sagt nej, berättar Birgitta. Men så stod nationaldagen inför dörren och vi tänkte att det nog ändå skulle vara en bra dag att grilla på.

Så de handlade ballonger och serpentiner i svenska flaggans färger och förberedde grillningen på alla sätt, men när nationaldagen kom, kom också regnet.

– Då sa vi att vi är pensionärer och vi kan flytta nationaldagen till nästa soliga dag, säger Birgitta och skrattar.

Den dagen inträffade fyra dagar senare. Upp emot 40 grillsugna grannar samlades på gården med medhavda korvar, hamburgare, köttbitar och majskolvar. Och de fick strikta förhållningsorder att hålla avstånd från varandra och det bara är Rolf som får stå vid grillen.

– Vi vill ju inte att alla ska samlas vid grillen nu när det är corona. I vanliga fall brukar var och en grilla som de vill, säger Rolf.

Rolf tycks ha skött sig ok även om han inte är nån grillmästare enligt honom själv.

– Jag är inget särskilt bra på det här, jag står bara där och tittar tills det är lite småsvart, säger han och skrattar.

Så du har inga bra grilltips att förmedla?

– Stå så att vinden blåser ifrån dig, skrattar han.

Birgitta säger glatt att det egentligen är hon som är grillmästare och att Rolf knappt kan skilja på oxfile och fläskfilé. Rolf bara håller med.

Hyresgästerna verkar glada över att få umgås i sommarsolen, flera äter kex och ost efter grillningen. Birgitta går sedan runt bjuder på hemgjorda kokosbollar till kaffet.

Ove Östlund ser ut att trivas där han sitter med kaffekoppen. Han uppskattar träffen med sina grannar.

– Väldigt trevligt. Det hedrar dem som ordnat det här. Jag har pratat med flera personer här som jag inte pratat med förr. Det är viktigt att vi kan hålla kontakten här trots den tid som råder, säger han.

 

 

 

 

 


Tillbaka till Bloggen