Expeditionen

Expeditionen är verksamhetens knutpunkt.

Här kan du under vardagar
– hyra gästrum vid besök av anhöriga och vänner
– boka lokal för privata fester med mera
– lämna klagomål och synpunkter (felanmälan vill vi görs på avsedd blankett eller via webbformulär)
– få råd i olika frågor, exempelvis gällande läkarkontakter, och mycket annat

Inflyttning

Vänd dig hit i god tid innan inflyttningen. Då ordnar vi en rundvandring i fastigheten med praktiskt information om tvättstugor, vinds-/källarkontor, nycklar med mera.

sihm-personal-grupp
Stiftelsens fasta personal: Annika, Christine, Mehrdad, Arne och Sarah.

Meddela gärna dag och tid när du ska flytta in så ser vi till att vägen till din lägenhet är fri.

Vi vill inte att våra äldre hyresgäster ska riskera att falla när de klättrar på stolar eller stegar för att ta ned gardinstänger och taklampor.

Kanske kan du få hjälp av en granne eller en bekant? Är du över 75 år kan du få hjälp av stadsdelsförvaltningens fixartjänst – se anslag på expeditionen. För dig som inte har möjlighet att nyttja stadens fixartjänst så tar vår personal vid och hjälper dig.

Rådgivning och samtal

Expeditionen är en plats dit du kan vända dig för att fråga om råd, dela en börda och söka en väg ur en svår situation. Vi lyssnar. Kanske kan vi gemensamt finna en lösning ur svårigheten.

Enligt vår erfarenhet klarar många av oss ofta mer än vi tror. Med uppmuntran och stöd kan vi kanske återfå en del av de resurser som vi glömt bort att vi har.

Kanske har du frågor om pågående fastighetsarbeten, om hemtjänst, eller spisvakt? Eller hur du söker bostadsbidrag, rengör fönsterventiler och filter i köksfläkten? Alla frågor och funderingar får du gärna delge oss. Vårt samtal kan bli nytta både för dig och för andra hyresgäster.

Du kan också kontakta direktören med synpunkter och frågor som bidrar till utvecklingen av vår verksamhet.