Fastigheter & lägenheter

fastigheter & lägenheter

Kungsholmen, Igeldammsgatan 2-8. Se fler bilder – klicka på länkarna till vänster

Vi vårdar med omsorg ett vackert kulturarv i form av fastigheter med tillhörande trädgårdar belägna i Vasastaden och på Kungsholmen. Fastigheterna är byggda under perioden 1914-1935 och stamrenoverade 1977-1987.

Storleken på våra lägenheter är från ett rum och kök till fyra rum och kök. Endast ett fåtal av stiftelsens lägenheter har balkong, men som hyresgäst har du alltid tillgång till välskötta trädgårdar eller de gemensamma trapphusbalkongerna på våningsplanet.

Hyreskostnad

Hyran fastställs i förhandling mellan Fastighetsägarna i Stockholm och Hyresgästföreningen i Stockholm och grundas på lägenheternas bruksvärde.

Lägenhetsbeståndet

lägenhetsbestånd

Bostadsstandard

Stiftelsens lägenheter ska hålla god normalstandard. Om du har önskemål om installationer eller tillval i lägenheten, till exempel diskmaskinsanslutning eller större frys, kan du beställa det genom tecknande av avtal om viss hyreshöjning för installationen eller tillvalet.

Gästlägenheter

Du har som hyresgäst tillgång till stiftelsens gästlägenheter och sällskapsrum. Det gör det möjligt att bjuda släktingar och vänner till fest, med möjlighet till övernattning, även om du har en liten lägenhet. Under den varma årstiden finns också möjligheten att vistas i våra välskötta trädgårdar. Stiftelsen Isaak Hirschs Minne strävar efter att tillhandahålla en god boendemiljö för äldre.