Trygga bostäder och en stark gemenskap

Som hyresgäst hos Stiftelsen Isaak Hirschs Minne bor du i välskötta och delvis kulturskyddade fastigheter från 20- och 30-talen. Utanför din port finns stiftelsens vackra trädgårdar, och hela stadens utbud av affärer, sevärdheter och kulturliv.

Som ett seniorboende

Här har du tillgång till mycket av det som utmärker ett seniorboende, med gemensamma lokaler, gästrum, planerade aktiviteter med mera.

Samtidigt är SIHM något annat, bortom de vanliga bostadskategorierna för äldre. Kanske kan vi kalla det för trivselboende?

Expeditionen

För oss är det viktigt att du både trivs och känner trygghet i ditt boende. Vänd dig gärna till expeditionen om du har frågor, synpunkter eller behöver hjälp med något.

Om du behöver hjälp med saker som inte fungerar i din lägenhet ska du göra en felanmälan. Använd länken här intill så kommer du till ett formulär som du fyller i och skickar.

Gemensamma aktiviteter

Vi vill genom uppmuntran och stöd medverka till att du som hyresgäst får ett aktivt och meningsfullt liv tillsammans med andra. Det är en del av vårt uppdrag, läs gärna mer om det i vår värdegrund.

Inom stiftelsen finns en aktiv gemenskap bland grannar. ”Hyresgäster i samverkan” heter ett nätverk med hyresgäster som gör saker tillsammans inom olika områden. Stiftelsen har också en egen programverksamhet.
Läs mer genom att klicka på länkarna till vänster.

 


Nyheter

26 september kl 14-16

Nyrenoverade Salongen invigs

Nu öppnar vi den nyrenoverade Salongen i Vasastan. Varmt välkomna på mingel onsdagen den 26 september! Salongen, Vikingagatan 30

4 oktober kl 14.00

Föredrag av författaren Fatima Bremmer

Fatima kommer till SIHM i Vasastan och berättar om sin bok ” Ett djävla solsken”, en biografi om Ester Blenda Nordströms liv.

Läs mer

1 & 7 november

Från Gustav III till vattensalamandrar i Kungliga Nationalstadsparken

Michael Karlsson berättar om djur, natur, historia, kungar, byggnader och sjöfart. Ett föredrag om hur kunglig historisk mark blev en unik grön lunga mitt i Stockholms stad.

Läs mer

Hösten

Seniorgymnastik

Från 27 augusti till 3 december. Klockan 10.00 Ledare: Berit Kronsjö Plats: Pastellen, Igeldammsgatan 6

Hösten

Välkommen att delta i höstens aktiviteter

Se vad du kan gör under hösten genom Programverksamheten. Hyresgäster I Samverkan har också grupper för olika aktiviteter.

Läs mer