Trygga bostäder och en stark gemenskap

Som hyresgäst hos Stiftelsen Isaak Hirschs Minne bor du i välskötta och delvis kulturskyddade fastigheter från 20- och 30-talen. Utanför din port finns stiftelsens vackra trädgårdar, och hela stadens utbud av affärer, sevärdheter och kulturliv.

Som ett seniorboende

Här har du tillgång till mycket av det som utmärker ett seniorboende, med gemensamma lokaler, gästrum, planerade aktiviteter med mera.

Samtidigt är SIHM något annat, bortom de vanliga bostadskategorierna för äldre. Kanske kan vi kalla det för trivselboende?

Expeditionen

För oss är det viktigt att du både trivs och känner trygghet i ditt boende. Vänd dig gärna till expeditionen om du har frågor, synpunkter eller behöver hjälp med något.

Om du behöver hjälp med saker som inte fungerar i din lägenhet ska du göra en felanmälan. Använd länken här intill så kommer du till ett formulär som du fyller i och skickar.

Gemensamma aktiviteter

Vi vill genom uppmuntran och stöd medverka till att du som hyresgäst får ett aktivt och meningsfullt liv tillsammans med andra. Det är en del av vårt uppdrag, läs gärna mer om det i vår värdegrund.

Inom stiftelsen finns en aktiv gemenskap bland grannar. “Hyresgäster i samverkan” heter ett nätverk med hyresgäster som gör saker tillsammans inom olika områden. Stiftelsen har också en egen programverksamhet.
Läs mer genom att klicka på länkarna till vänster.


Nyheter

10 & 19 september

Framtidsfullmakt

Framtidsfullmakt – en möjlighet att välja vem du vill ska hjälpa dig att sköta dina angelägenheter i framtiden. Ida Danielsson, jurist, berättar vad en framtidsfullmakt är, hur den hanteras och vilket innehåll som är lämpligt.

Läs mer

1 oktober

Det är viktigt att äta rätt för att må bra - Men vad ska jag äta?

Dietist Malin Forsblad från Stockholms Sjukhem berättar om kostens påverkan på hälsan. För stiftelsens hyresgäster från både Kungsholmen och Vasastan. Tid och plats: Tisdagen den 1 oktober klockan 14.00 i salongen på Vikingagatan 30

Läs mer

Kontakta Laila

Qigong & handträning

För de äldsta hyresgästerna erbjuder Stiftelsen Qigong och handträning. Kontakta stiftelsens arbetsterapeut Laila Runér på telefon 08-32 73 03 om du är intresserad av att delta.

Hösten

Seniorgymnastik

Måndagar start den 2 september Klockan 10.00-11-00 Ledare: Berit Kronsjö Plats: Pastellen, Igeldammsgatan 6