Seminarium: Hur ska framtidens äldre bo?

Allt fler lever allt längre. Var och hur ska vi bo när vi blir äldre? Hur kan boendet för äldre bli aktivt, hållbart och tryggt? Vilka krav kommer framtidens äldre att ställa på bostäder och boende? Hur kan vi bryta isoleringen bland äldre?

Stiftelsen Isaak Hirschs Minne har i 100 år erbjudit boende för äldre stockholmare. Nu vill vi diskutera framtidens boende för äldre med sex inbjudna gäster. Seminariet avslutas med vin och mingel. Välkommen!

Datum: 15 november, kl 16.00-17.30
Plats: Medelhavsmuseets hörsal, Fredsgatan 2

ANMÄL DIG HÄR: https://simplesignup.se/event/140589

(Antalet platser är begränsat, anmäl dig idag)

Panelen

Lena Rosenberg, med.dr i arbetsterapi vid KI. Har forskat om gemensamma rum på äldreboenden som äldre mår bra och vill vara i.

Jenny Wahlgren, enhetschef i äldreomsorgen för Bräcke Diakoni. Medförfattare till rapport om digitaliseringens möjligheter för äldres hälsa och boende.

Maria Kulander, Universitetsadjunkt i Nationalekonomi och Företagsekonomi vid Gävle högskola. Hon har bland annat forskat om äldres flyttmönster och undrar om det är bra att många äldre bor kvar i sin bostad så länge som möjligt.

Anders Wijkman, tidigare politiker och expert på hållbarhet. Kan reda ut vad hållbarhet är när det gäller äldres boende och varför är det viktigt.

Alexandra Charles, grundare av 1,6 miljonerklubben. Har stor kunskap om det mesta som rör kvinnors hälsa samt om vård och omsorg i stort.

Wilhelmina Hoffman, chef Demenscentrum. En av Sveriges främsta experter på demenssjukdomar.

Moderator: Olle Wästberg, styrelseordförande Stiftelsen Isaak Hirschs Minne