Boule 4

Kungsholmen vs Vasastan

Äntligen fick vi möta boulegänget från Kungsholmen i början av juni i Vasaparken med två tvåmannalag vardera. Alla var taggade och förväntansfulla utan att visa det för motståndarna.

Ett glatt gäng grannar från Birkastan var med och hejade på båda tävlande lag.

Ullabeth Appehl och Kerstin Levisohn från Kungsholmen mötte Maud Ingster och Christian Hjelt från Birkastan. Spelet kan beskrivas på följande sätt att Kungsholmen snabbt tog ledningen men därefter började laget från Birkastan spjärna emot genom att ta poäng. Det räckte dock inte och istället tog Kungsholmen de avslutande poängen och vann.

Det andra laget från Birkastan, Birgitta Runsten och Gun Nord mötte laget Kungsholmen Nicke Dahlberg och Sten-Åke Sandgren. Båda lagen höll en mycket hög nivå under hela matchen, det var en riktigt rolig och spännande match. Birgitta och Gun tog ändå hem segern efter en hård kamp. Kanske var det nerverna som avgjorde?

Den sista och avgörande matchen spelades av Birgitta/Gun Birkastan och Ullabeth/Kerstin Kungsholmen. Till en början var det jämt mellan lagen! Kungsholmen höll hela tiden en hög och jämn spelnivå utan misstag, vilket gjorde att de vann även den här matchen.

Grattis till boulegänget på Kungsholmen och eran seger, 2 - 1!

 

Christian Hjelt, gästskribent, Vasastan.

Relaterade artiklar

img_8204

Med demensen tystnade musiken

Lennart och Christina är musiker och har varit gifta i 25 år. Fö...
dagnycarlsson2013-07-04

Den dolda svenska ålderismen

Sverige är bland de sämsta i världen när det gäller att respekte...
statyn-vasastan

Konstnärens modell blev kär hyresgäst

Stiftelsen har både i Vasastan och på Kungsholmen en fontän med...